Statii eliminare amoniu

Dezvoltarea economiei a dus la creşterea rapidă a necesarului de apă, asociată concomitent cu creşterea cantităţii de apă reziduală şi diversificarea gamei de poluanţi . În acest context alarmant, problemele legate de gospodărirea, tratarea si purificarea apei devin foarte importante.

Ca urmare a dezvoltării fără precedent a oraşelor şi industriei, folosirea de îngrăşăminte chimice în agricultură, dezvoltatea crescătoriilor de animale şi păsări conduc nemijlocit la evacuarea unor mari cantităţi de ape uzate continând importante substanţe poluante. Descărcarea lor în receptori are ca rezultat, atunci când măsurile de protecţia mediului sunt insuficiente, impurificarea acestor ape de suprafaţă şi subterane.

Epurarea apelor uzate menajere şi industriale are o importanţă din ce în ce mai mare pe plan mondial legată de dezvoltarea intensă a industriei şi creşterea populaţiei, în scopul limitării impurificăriii cursurilor de apă în vederea asigurării unei calităţi corespunzătoare tuturor utilizărilor.

O literatură bogată reflectă importanţa fosforului şi azotului în procesele biologice. Dar în zilele noastre contribuţia compuşilor naturali la creşterea conţinutului de fosfor şi azot în apele de suprafaţă este mică în raport cu contaminarea de origine agricolă (urbană şi industrială). Cu toate acestea, oricare ar fi forma chimică originală sub care se găsesc legaţi atomii de fosfor şi azot este necesară stabilirea unor metode de separare a compuşilor cu fosfor şi azot din apele reziduale. Prezenţa fosforului şi azotului in apele reziduale este de regulă sub formă anorganică şi sub formă organică.

Având în vedere problema deosebită a poluării apelor reziduale cu ionii fosfat şi amoniu, studiul posibilităţilor de eliminare a acestora constituie o problemă deosebit de importantă privind protecţia mediului si sanatatii umane.

Fenomenul de eutrofizare este determinat nu numai de substanţele nutritive ci şi de alţi factori fizico-chimici (viteza de curgere a apei, adâncime, temperatură, lumină etc.). Acest fenomen poate fi observat în special în apele cu viteză mică de curgere (canale) sau ape stătătoare (bălţi, lacuri, baraje etc.). Pentru a preveni acest fenomen de eutrofizare pot fi luate o serie de măsuri dintre care şi reducerea conţinutului de substanţe nutritive, respectiv a ionilor amoniu si fosfat.

Principalele surse de poluare cu ioni amoniu si fosfat sunt: apele din industria îngrăşămintelor, apele menajere, utilizarea detergenţilor cu conţinut de fosfaţi şi amoniu, apele provenite din agricultură şi zootehnie etc.

Avantajele instalarii a unei statii de eliminare amoniu

Consum redus de sare si apa in momentul regenerarii raportat la consumul unei statii de deferizare, demanganizare + dedurizator

Functionare automata, nu necesita supraveghere !

Valva de comanda cu microprocesor si memorie nevolatila EEPROM !

Valva de comanda axiala cu discuri ceramice extrem de fiabila fata de valvele de comanda clasice cu came mecanice !

Valva de comanda permite setarea individuala a fiecarei faze de regenerare sau se poate autoseta prin introducerea duritatii !

By-pass ultra fiabil cu disc ceramic incorporat !

Singurul consumabil este sarea pastilata pentru regenerarea mediului de filtrare !

Functie de igienizare "Holiday" , daca in decurs de 14 zile nu se consuma apa statia isi face o regenerare automata pentru a nu se dezvolta bacterii in coloana de rasina !

Sarea se adauga si nu trebuie scoasa sau inlocuita, ci doar completata, in timp !

Sarea se consuma numai daca exista consum de apa tratata !

Mediul de filtrare poate fi folosit intre 12 si 15 ani fara a fi schimbat !

Rasina schimbatoare de ioni pentru uz alimentar cu capacitate de schimb ridicata !

Modele de statii cu debitele corespunzatoare

 

Statie eliminare amoniu (NH3).Debit 0,5 mc/ora

Rasina
litri

28

Valva comanda
racorduri

RX-63B-DVS
+GYAF/1"

Debit
mc/h

0,5

Debit respalare
timp

0.9 mc/h

Greutate
Kg

60

Volum rezervor saramura

80 litri

Marime
l*L*H

800*600*1400

 

Statie eliminare amoniu (NH3).Debit 0,6 mc/ora

Rasina
litri

43

Valva comanda
racorduri

RX-63B-DVS
+GYAF/1"

Debit
mc/h

0.6

Debit respalare
timp

1.0 mc/h

Greutate
Kg

75

Volum rezervor saramura

80 litri

Marime
l*L*H

800*600*1400

 

Statie eliminare amoniu (NH3).Debit 0,9 mc/ora

Rasina
litri

71

Valva comanda
racorduri

RX-63B-DVS
+GYAF/1"

Debit
mc/h

0,9

Debit respalare
timp

1.7 mc/h

Greutate
Kg

110

Volum rezervor saramura

130 litri

Marime
l*L*H

900*600*1400

 

Statie eliminare amoniu (NH3).Debit 1 mc/ora

Rasina
litri

85

Valva comanda
racorduri

RX-63B-DVS
+GYAF/1"

Debit
mc/h

1.0

Debit respalare
timp

2.0 mc/h

Greutate
Kg

145

Volum rezervor saramura

145 litri

Marime
l*L*H

950*650*1800

 

Rolul apei

pix

Rolul apei în organismul speciilor vii, inclusiv al omului, nu s-a schimbat fata de primele creaturi ale vietii. Organismul uman este constituit in proportie de 70% din apa si nu poate supravietui mai mult de 3 zile in lipsa acesteia.

Contact

Tel: 0727.742.258; 0748.533.163
E-mail:office@listec.ro