Instalaţie de potabilizare a apei pentru întreaga casa

Instalaţia din imagine este ideală pentru casele construite la marginea oraşelor şi sursa de apă provine din subteran. Este ştiut faptul că apa provenită din subteran de cele mai multe ori nu este conformă. Chiar dacă imediat după săpătură, apa reiese conformă în urma primei analize, este posibil ca după un timp, apa să sufere modificări chimice în compoziţia ei şi să devină neconformă consumului uman. Tocmai de aceea legea obligă proprietarii de fântâni sau puţuri forate să repete analiza apei la fiecare 6 luni.

Instalaţia din imagine este compusă din sisteme de filtrare, dedurizare, purificare şi sterlizare, astfel încât indiferent de evoluţia apei din subteran apa să fie în permanenţă sigură pentru consumul uman din toate punctele de vedere (fizic, chimic şi microbiologic).

Descrierea instalaţiei:
     
a - filtru specializat pentru sedimente până la 5 microni,
b - dedurizator pentru a rezolva problema duritaţii apei. Elimină sărurile de calcar şi magneziu prezente frecvent în apele subterane. Aceste săruri dau duritate apei şi sunt extraordinar de dăunătoare atât instalaţiei întregi cât şi tuturor maşinilor electrocasnice ce funcţionează cu apă. Pentru organismul uman, sărurile de calcar fac ravagii în mod frecvent prin depuneri la rinichi şi încheieturi.  
c - purificator de apă cu osmoză inversă. Acest sistem are înglobată tehnologie recentă de purificare a apei atât din punct de vedere fizic cât şi chimic ( tot ce este deja dizolvat în apă ). Asigură o apă hiperfiltrata ( plată ) pentru întreaga reţea de consumatori din casă.
d - rezervor de apă ( uz alimentar ), unde se stochează apa purificată pentru a fi consumată atunci când este nevoie. Asigură în permanenţă un stoc tampon de apă purificată pentru consumul casei.  
e - hidroforul are rolul de a împinge în reţea cu presiunea dorită, apa din rezervor. Acest hidrofor este foarte fiabil şi silenţios. Produce un zgomot abia perceptibil. Datorită acestui fapt, este ideal dacă este amplasat în camera tehnică iar aceasta este în interiorul casei. Funcţionarea lui nu deranjeaza.
f - sterilizatorul cu ultraviolete sterilizează apa din punct de vedere microbiologic. Este ştiut faptul că apa şi aerul întreţin viata. Oriunde pe traseul apei se pot forma viruşi sau bacterii mai mulţi sau mai puţini. Tocmai de aceea, acest sterilizator vine şi defineşte calitatea apei ( sterilizând-o ) ca şi ultim stadiu, chiar înainte ca aceasta să fie împinsă în reţea spre consum. Prin sterilizare se distruge până la 100% din viruşii şi bacteriile existenţi în apă. Este singura metodă atât de sigură şi în acelaşi timp ecologică 100%.    

Nota:
Toate elementele enumerate mai sus se dimensionează diferit în funcţie de consumul, debitul şi presiunea necesară fiecărei aplicaţii.

 

 

Rolul apei

pix

Rolul apei în organismul speciilor vii, inclusiv al omului, nu s-a schimbat fata de primele creaturi ale vietii. Organismul uman este constituit in proportie de 70% din apa si nu poate supravietui mai mult de 3 zile in lipsa acesteia.

Contact

Tel: 0727.742.258; 0748.533.163
E-mail:office@listec.ro