Folie încălzitoare ECO

Folia încălzitoare ECO utilizează o tehnologie de vârf fiind folosite în principal pentru încălzirea suprafeţelor mari. Aceste folii sunt compuse din folii laminate de poliester (PE) cu o membrană de grafit, cabluri de curent şi accesorii. Aceste folii sunt livrate în 3 versiuni:

    • Folii de încălzire sub podea (F)
    • Folii pentru tavan (C)
    • Folii pentru încălzirea oglindelor (MHF).

ECO F - Folie tip film flexibil pentru încălzire în pardoseală

PRINCIPIUL:

  • Folia încălzitoare ECO F este instalată direct sub podea/parchet. Datorită profilului foarte subţire (max 0.4 mm) înălţimea duşumelei nu este afectată. Această folie silenţioasă, discretă şi care menţine uscată suprafaţa tălpii este foarte sigură şi are o viaţă lungă de utilizare. Pentru aceste folii încălzitoare se asigură 10 ani garanţie deşi timpul de operabilitate poate fi mult mai mult (30-50 ani).

Produsul a fost testat în concordanţă cu standardele europene.

Instalare uşoară, precisă şi rapidă

  • Folia încălzitoare ECO F este alegerea perfectă  pentru încălzirea sub pardoseli flotante cum ar fi parchet laminat sau stratificat, iar prin folosirea unui sistem protector Heat-pak, se poate monta sub PVC sau mochetă.

  • Grosimea foliei ECO F este numai 0.4 mm(!), este insesizabilă, soluţie ideală în apartamente sau case.

  • Deoarece temperatura pardoselei nu trebuie să depăşească 27~29°C, folia este produsă cu un vataj adecvat, respectiv 100~130 W/m², iar pentru casele foarte bine izolate (low-energy) cu puteri de 60~80W/m². Aceasta înseamnă că standardele de siguranţă a sănătăţii sunt asigurate. Aici trebuie menţionat faptul că metodele tradiţionale de încălzire utilizează un lichid pentru a transfera căldura, operează la temperaturi mult mai mari, care au ca rezultat o fluctuaţie mai mare a umidităţii aerului şi un efect negativ asupra pardoselii sau parchetului laminat.

Acest sistem de incălzire a fost foarte apreciat, ca dovadă s-au utilizat peste 2.5 milioane de mp în Europa şi a fost îmbrăţişat cu căldură de producători precum PERGO, SCANDIFLOOR, ALLOC, KAHRS and JUNCKERS.

Lăţimile disponibile sunt 60cm (55 cm suprafaţa de încălzire respectiv două margini de 2,5 cm) şi 100cm (970cm suprafaţa de încălzire şi două margini de 15cm), iar pe lungime se taie adecvat în paşi de 1 cm pentru a se obţine exact lungimea frizelor. Aceste frize sunt legate una de alta pe întreaga suprafaţă de încălzire şi sunt interconectate în paralel prin intermediul cablurilor cu conectori. Folia este extrem de uşor de instalat şi rezistentă mecanic, fiind controlată termic printr-un termostat cu senzor de pardoseală. Este soluţia perfectă sub parchet laminat şi acolo unde nu se mai pot instala cabluri încălzitoare în pardoseală, precum şi în cazul unor renovari.

Model

Putere pe m² (W/m²)

Putere / metru liniar (W/m)

Alimentare
(V~)

Lăţime totală (mm)

Suprafaţa activă (mm)

ECO F 610/55

100

55

230

600

550

ECO F 1010

97

1000

970

ECO F 608/55

80

44

230

600

550

ECO F 1008

78

1000

970

 

ECO C -Folie pentru încălzire radiantă în tavan

Description: http://del.ro/images/stories/ecofilm%20instalare.jpg
ECO C este o folie încălzitoare destinată utilizării sub tavanele din gips-carton formând împreună un panou radiant cu suprafaţa marită şi în acelaşi timp invizibil. Aceste folii asigură un sistem de încălzire în tavan ideal printr-o distribuţie echilibrată a căldurii în întreaga cameră. Pentru reglarea temperaturii foliei C de încălzire se utilizează un termostat electronic care controlează temperatura camerei. Acelaşi nivel de comfort obţinut de încălzirea cu convecţie poate fi obţinut la temperaturi mai mici utilizând folia pentru încălzire radiantă în tavan ECOFILM C. În general dacă se reduce temperatura cu 1 grad costul total al încălzirii se reduce cu 6 %.
Description: http://del.ro/images/stories/ecofilm%20c%20utilizare1.jpg 

 

Folia ECO C respectă acelaşi principiu ca în cazul panourilor radiante, însă sistemul lucrează la o temperatură mai redusă (40-60°C) compensând însă prin suprafaţa de radiaţie marită. Radiaţia infraroşie este astfel mai puţin intensă şi distribuită mai uniform pe suprafaţa camerei, creând un confort ridicat.

 

 

 

 

Description: http://del.ro/images/stories/ecofilm%20c%20mare.jpg

 

Deoarece în cazul încălzirii radiante în tavan nu se impune limitarea temperaturii ca în cazul celei prin pardoseală, puterea instalată a foliei ECO C poate fi mai mare, de 130-200 W/m². Lăţimea foliei este de 40, 50 sau 60 cm în corelaţie cu cea a plăcilor de gips-carton. Folia se aplică peste vata minerală, apoi se aplică o folie din PVC hidroizolantă şi la urmă plăcile de rigips. Benzile se leagă în paralel prin conductori de cupru şi conectori adecvaţi. Sistemul se conectează la un termostat de cameră.

 

 

ECO MHF - folie încălzitoare pentru dezaburirea oglinzilor

Description: http://del.ro/images/stories/ecofilm_mhf_baie.jpg

Folia încălzitoare pentru dezaburirea oglinzi se utilizează în camerele de baie cu umiditate ridicată. Folia este dublu laminată pentru protecţie suplimentară în mediul umed şi are una din feţe acoperită cu un adeziv care facilitează aderenţa pe spatele oglinzilor. Se alimentează la reţeaua de 220-230V şi poate fi activată în mai multe moduri, cel mai frecvent prin întrerupătorul de iluminat al încăperii.

Folia Eco MHF operează la o temperatură scăzută şi previne supraîncălzirea sau distrugerea oglinzii.

Instalarea este simplă şi rapidă.

Folia MHF are o bandă adezivă care se prinde uşor de spatele oglindei. Sistemul poate fi cablat la un circuit electric astfel încât să funcţioneze odată cu aprinderea luminii.

Luând în calcul valorile scăzute ale curentului din foliile MHF putem spune că costurile sunt neglijabile. Mai trebuie menţionat faptul că aceste folii nu nececesită mentenanţă.

Mod de fixare pe oglindă

 Description: http://del.ro/images/stories/ecofilm%20mhf.jpg

 

Despre caldură

Caldura obtinuta prin unde infrarosii este mai importanta pentru organismul uman decat caldura aerului obtinuta intr-un mod obisnuit. Acest tip de incalzire are efecte benefice asupra psihicului si fizicului uman, imbunatateste starea generala, mai ales in cazul persoanelor in varsta, si in cazul copiilor sau bebelusilor.

Contact

Tel: 0727.742.258;  0748.533.163
E-mail:office@listec.ro

This template downloaded form free website templates