Sisteme solare cu tuburi vidate

Instalatiile solare cu tuburi vidate sunt formate din panouri solare (ansamble de componente care includ tuburile vidate, colectoarele si suportul) si componentele instalatiei de transport a fluidului.
Elementele principale care stau la baza instalatiilor de captare a energiei solare sunt tuburile vidate. Acestea capteaza energia termica solara pe care o transforma in caldura care, ulterior, este utilizata de panourile solare. Acest sistem este eficient datorita randamentului mare al tubului, performantelor deosebite si a pretului scazut.
Tubul exterior este transparent permitand razelor luminoase sa treaca, avand o reflexie minima, iar tubul interior este acoperit cu o vopsea speciala care absoarbe foarte bine radiatiile solare si are proprietati minime de reflexie.

Sisteme solare cu circulatie normala

Description: Sisteme solare cu circulatie normala

•    Corpul colectorului solar este fabricat integral din otel inoxidabil sau aluminiu. Capacitatea de stocare a apei este determinate in finctie de necesarul de apa, colectoarele putand fi de 150, 200, 250 litri. 

Acest tip de colector este utilizat pentru sistemele termosifon si este montat deasupra captatorilor solari, putand fi utilizat in diferite variante, in functie de necesitati si pot fi 16;18;20;24 sau 30 de tuburi pe colector. 

Sisteme solare cu circulatie fortata

Description: Sisteme solare cu circulatie fortata

•    Colectorul utilizat pentru sistemele inchise cu circuit fortat este de dimensiuni mai mici, utilizat doar pentru transferul de caldura, aceasta realizandu-se prin circulatia fluidului din tuburi. 

Corpul colectorului este realizat integral din otel inoxidabil sau aluminiu, cu izolatie termica din spuma poliuretanica sau vata minerala. Aceste colectoare pot fi realizate pentru un numar de 15,20,24,30 de tuburi, in functie de necesitati.

Despre criza energiei

Astazi, aproximativ 1.6 miliarde de oameni traiesc fara o sursa constanta de energie electrica.
Costurile de producere a energiei  vor creste permanent in urmatorii ani de zile, este un lucru cert. Este destul de probabil ca intreruperile de furnizare a curentului electric sa devina evenimente obisnuite. Nesiguranta asigurarii permanente a energiei si a cresterii costurilor ne obliga la actiune acum!

Contact

Tel: 0727.742.258;  0748.533.163
E-mail:office@listec.ro

This template downloaded form free website templates